Неділя, 12.05.2024, 04:09
| RSS
Главная | Пряно-ароматичні трави для вермутів - Форум
Меню сайта
Мини-чат
Нові матеріали:
Про дубову щепу
Наш опрос
Як ви зупиняєте бродіння (стабілізуєте) вино?
1. Охолодженням (плюс фільтрація або зняття з осаду)
2. Нагріванням (пастеризація)
3. Фільтрацією
4. Сульфітацією
5. Опроміненням ультрафіолетом
6. Не зупиняю бродіння
Всього відповідей: 1
Статистика
Поділитись:
Мiй садок
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: :)  
Форум » Виноробство » Вермути » Пряно-ароматичні трави для вермутів (Описання властивостей та смаку пряно-ароматичних трав)
Пряно-ароматичні трави для вермутів
sadokДата: Вівторок, 26.02.2013, 17:09 | Сообщение # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
В даній темі викладаються переліки, фото та опис пряних та ароматичних трав, які використовуються у виноробстві, а саме для виготовлення вермутів та інших ароматичних вин. А також часто використовуються для виготовлення напоїв з додаванням, або на основі вина.
 
sadokДата: П'ятниця, 01.03.2013, 21:22 | Сообщение # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Полин Гіркий



Полин гіркий (Artemisia absinthium) — багаторічна трав'яниста, сіроповстиста рослина родини Айстрових (Asteraceae) висотою 60-120 см, із сильним запахом, міцним стрижневим коренем і коротким кореневищем.
Полин гіркий росте в мішаних і листяних лісах, на галявинах, вирубках, уздовж лісових доріг і просік, на лісокультурних площах тощо. Світлолюбна, солевитривала рослина. Цвіте у липні — вересні. Поширена звичайно по всій Україні.
У народній медицині квітучі пагони застосовують при шлункових хворобах, дизентерії, туберкульозі легень, хворобах нирок і печінки, головних болях, від глистів, кашлю, при ожирінні, запаленні сліпої кишки, жовтусі, водянці, цинзі, малярії, подагрі, паралічі, золотусі. Вважається прекрасним засобом при лікуванні недокрів'я, геморою, кишкових хвороб. Зовнішньо його застосовують при ударах, пухлинах, мозолях, для промивання ран, лікування корости.
Трава містить глікозиди, флавони, дубильні речовини, янтарну і яблучну кислоти, смоли, білки, крохмаль.
У гомеопатії використовують есенцію з свіжих молодих листків; у ветеринарній практиці відваром полину лікують розлад травлення, жовтяницю, виганяють печінкових і кишкових глистів, ними миють тварин при укусах кровососів і для відлякування зовнішніх паразитів.
Вся рослина має фітонцидні властивості завдяки вмісту ефірних олій (до 2 %). Ефірна олія полину темно-зеленого кольору, до її складу входять отруйний кетон — туйон,спиртипінен, азулен, ефіри туйїлового спирту, оцтової, ізовалеріанової і пальмітинової кислот. Ефірну олію використовують не тільки в харчовій промисловості, а й у медицині.
Збирають нездерев'янілі верхівки стебел на початку цвітіння, зрізуючи їх серпами або ножами. Листки збирають до цвітіння, зриваючи їх без черешків. Сушать у затінку, на горищах і в добре провітрюваних приміщеннях, розкладаючи тонким шаром на папері або тканині. Можна сушити в сушарках при температурі 50-б0° С



Матеріали з Вікіпедії
 
sadokДата: Субота, 09.03.2013, 23:18 | Сообщение # 3
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Гвоздика



У виготовленні вермуту використовуються бруньки гвоздики.
Гвоздика — (Caryophyllus aromaticus L.), бруньки вічнозеленого дерева, довжина якого сягає до 12 м у висоту.
Сировину отримують із дерев, які сягають шести—дванядцятирічного віку. Коли квіткові бруньки, які ще не розпустилися, починають червоніти, їх збирають та сушать на сонці чи в сушарках, доки вони не набудуть коричневого кольору. Форма бруньки нагадує цвях, звідкіля і отримала свою назву. Висушені бруньки мають сильний запах та пекучий, пряний смак.
Бруньки гвоздики містять велику кількість ефірної олії, до складу якої входить євгенол, ацетилєвгенол, а також дубильні речовини, органічні кислоти (олеанолова кислота), слиз, жири.

Завдяки тому, що гвоздика має сильний аромат та гострий смак, її використовують як пряність. Гвоздику додають у лікери, гарячі напої, фруктові соки та компоти. Страви з червонокачанної капусти, м'яса, дичини, маринованих грибів, оселедця, ароматизованих гвоздикою, набувають особливого смаку. Використовують гвоздику при виготовленні туалетного мила,парфумів.

Матеріал з Вікіпедії
 
Форум » Виноробство » Вермути » Пряно-ароматичні трави для вермутів (Описання властивостей та смаку пряно-ароматичних трав)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Copyright MyCorp © 2024