Субота, 11.05.2024, 20:50
| RSS
Главная | Рецепти фруктових вин - Форум
Меню сайта
Мини-чат
Нові матеріали:
Про дубову щепу
Наш опрос
У чому ви зберігаєте домашнє вино?
1. В дубових діжках
2. В бутлях
3. В пляшках
Всього відповідей: 0
Статистика
Поділитись:
Мiй садок
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: :)  
Форум » Виноробство » Домашнє виноробство. Рецепти. » Рецепти фруктових вин (Збірка рецептів фруктових вин)
Рецепти фруктових вин
sadokДата: Субота, 16.02.2013, 23:44 | Сообщение # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
В даній темі форуму буду викладати рецепти домашніх вин з різних джерел.
Усі які вдасться знайти.
 
sadokДата: Субота, 16.02.2013, 23:54 | Сообщение # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вишневе вино:

3 кілограми вишні насипати в бутлю, додати цукровий сироп, приготований з 3 кілограмів цукру та 3 літрів води.
Воду бажано джерельну (без хлору)
Добре вимішати (можна перед засипкою ягоди розім'яти) дати вибродити біля 2-ох місяців та розлити у пляшки. 
Як і всі фруктові вина бажано їх довго не тримати, а споживати після річної витримки.
Прослідкуйте щоб вино вибродило остаточно, щоб не "вистріляло" в винному погребі!

up
 
sadokДата: Неділя, 17.02.2013, 00:15 | Сообщение # 3
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вино з аронії (чорноплідної горобини):

З аронії, на мій погляд, краще готувати десертне вино.
Для цього необхідно приготувати сироп з однієї літри води та 2,7 кг. цукру.
Аронію почистити від гребенів та подрібнити, або розім'яти. Для вищевказаної кількості сиропу потрібно 5 кг чорноплідної горобини.
Ягоди засипати в бутлю, залити сиропом. Бажано добре перемішати. 
Додати дріжджів або закваску. Про те як приготувати закваску розказано в статті про виноробство.
Далі готувати вино за звичною технологією.
 
sadokДата: Неділя, 17.02.2013, 00:24 | Сообщение # 4
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вино з яблук:

Вино з яблук дуже просто готувати і не потрібний ретельний догляд. При завжди позитивному результаті.
Яблука потрібно відібрати (гнилі, биті і т.п. не можна використовувати), помити, почистити, помолоти на м'ясорубці та видавити сік. Можна використати і побутову соковижималку, але коли об'єм досить великий- краще прес та м'ясорубка.
Сік бажано відстояти, щоб м'якоть залишилась на дні, і акуратно перелити в бутлю.
Якщо яблука дуже солодкі, необхідно додати трішки кислих яблук, щоб смак був гармонійним. Співвідношення підбирається по власному смаку. Далі можна додати закваску та дати вибродити як звичайне вино. Бродіння яблучного соку як правило проходить бурхливо.
Через два-три місяці можна смакувати молоде вино.
 
sadokДата: Неділя, 17.02.2013, 00:30 | Сообщение # 5
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Тернове вино:

Терен необхідно збирати достиглий, щоб вино не було дуже кисле.
Приготувати сироп (1 кг. цукру на 2,5 л. води) та нагріти до 60-70 градусів. 
Ягоди засипати в бутлю (2 кг. ягід для вищевказаної кількості сиропу)
і залити гарячим сиропом (так краще екстрагується аромат та колір з ягід)
додати закваску та залишити для бродіння. Після бродіння добре вимішати вино та дати відстоятись. За допомогою шланга злити чисте вино у пляшки, закупорити, і поставити в погріб на витримку. Бажано дати цьому вину час на витримку, хоча б рік.

booze
 
sadokДата: Неділя, 24.02.2013, 10:23 | Сообщение # 6
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вино з кульбаб:

1 кг квіток кульбаб обдати 5-ма літрами кип'ятку. І настояти добу. Додати сок і шкірку 2 лимонів та 1 апельсина. Додати пів кілограма цукру. Варити 20 хв. Процідити. Додати дріжджеву закваску та далі слідкувати як за будь яким іншим вином.
smile
 
sadokДата: Неділя, 24.02.2013, 10:28 | Сообщение # 7
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вино із абрикосів:

Для приготування вина необхідно 2,5 кг. свіжих абрикосів, 3 кілограми цукру на 9 літрів води.
Очищені абрикоси замочити у теплій воді. На 5-й день витиснути мезгу, зверху насипати цукор і залишити на бродіння, декілька разів на день помішуючи.
Після бродіння вино потрібно профільтрувати. Воно як і сливове вино погано освітлюється.
Та після фільтрації потрібно дати вину відстоятись.
 
Форум » Виноробство » Домашнє виноробство. Рецепти. » Рецепти фруктових вин (Збірка рецептів фруктових вин)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Copyright MyCorp © 2024