Субота, 11.05.2024, 09:36
| RSS
Главная | Рецепти і теорія ароматних вин - Форум
Меню сайта
Мини-чат
Нові матеріали:
Про дубову щепу
Наш опрос
Вина з якого виноматеріалу Вам подобаються найбільше?
1. Виноград
2. Яблука
3. Малина
4. Сливи
5. Горобина, Аронія
6. Смородина (червона, чорна, біла)
7. Обліпиха
8. Шипшина
9. Терен
Всього відповідей: 1
Статистика
Поділитись:
Мiй садок
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: :)  
Форум » Виноробство » Вермути » Рецепти і теорія ароматних вин (Рецепти ароматизованих вин)
Рецепти і теорія ароматних вин
sadokДата: П'ятниця, 13.04.2012, 18:59 | Сообщение # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Основним помпонентом ароматизованих вин є полин. Але весь букет і аромат створюють кільканадціять трав, які додають до настоянки, щоб отримати потрібну терпкість, смак і аромат.
Я витримую трави на вині, бо не люблю горілку і її смак :). А вермут виходить мякшим і зовміс не чути спирту як у дешевих кріплених винах.
Як робите вермути ви?
 
sadokДата: Понеділок, 28.05.2012, 23:24 | Сообщение # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Вермут витриманий декілька місяців і виготовлений на виноматеріалі з яблук має різкий смак, тому його не раджу використовувати як основу для білих вермутів.
 
sadokДата: Неділя, 24.02.2013, 10:54 | Сообщение # 3
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 38
Статус: Offline
Будь-яке вино можна ароматизувати. Найкраще для цього надаються виноградні червоні напівсолодкі вина. 
Головною складовою вермутів є полин, а якщо бути точним то два сорти полину- гіркий та лимонний. При чому лимонного полину по пропорції у шість разів більше ніж гіркого. Ця трава позитивно впливає на аромат вина, на його терпкість і післясмак.
Також сюди входять звіробій, чебрець, майоран, меліса, деревій, м'ята, лаванда,  кориця, гвоздика, ваніль, елеутерокок, ірис, ромашка.
Пропорції підібрані так, щоб аромат кожної з трав було в міру відчутно. Без помітного переважання ароматів. Тільки аромат лаванди, м'яти важко "зловити", на мій смак. Тут використано три сорти м'яти.

Але для того щоб створити смак вермуту бездоганним для вас, необхідно старанно підбирати трави, їх комбінації і пропорції. Найкраще- мати в окремих пляшечках настоянки і пробувати багатомільйонні комбінації трав, щоб знайти "свій аромат". І не обов'язково він має складатись з 28-ми компонентів, от як для прикладу "Букет Молдавії". 
Повторюючи даний рецепт я зумів відшукати лише 17 трав з 28-ми. Зберіг пропорції основних складових- полину, звіробою, м'яти і деревію. Але довелось під власне сприйняття підібрати решту трав. Одну траву я замінив схожою по властивостях і навіть запаху. Вийшов дуже подібний до "Букету Молдавії" вермут, але не такий. І не варто економити на коньяку, який додаєте перед розливом вермуту у пляшки, так як він може зіпсувати вермут (надлишковою гостротою, або специфічним запахом браги). Також можна підбирати вміст цукру в вермуті, якщо це солодкий вермут. Можна додати звичайний цукор, а можна його нагріти, навіть трішки припалити, щоб надати аромату карамелі.

Так просте червоне вино набуде більш теплих тонів, коли перед самим освітленням і фільтрацією додати трішки гвоздики. Опустити її у вино на декілька днів, або тижнів, у залежності що ви хочете в результаті отримати. Відповідно таке вино уже сприйматиметься по-іншому. Інші асоціації, інші страви до вина.

Пропоную вам експериментувати. І розповідайте про свої експерименти в цій темі.  up
 
Форум » Виноробство » Вермути » Рецепти і теорія ароматних вин (Рецепти ароматизованих вин)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Copyright MyCorp © 2024